Manitoba Hydro Place: Climate Responsive Architecture Consortium
Occupant Comfort

Launch Slideshow
Launch Slideshow

Beyond energy conservation, critical to the success of the project was the objective to create a highly supportive, comfortable and healthy work place. Column free loft spaces are stacked and organized into vertical neighbourhoods with interconnecting stairs to catalyse face to face communication and to cultivate a culture of teamwork. Everyone has access to the façade and receives natural lighting 80% of normal office hours. Occupants control their personal environments, using operable windows, task lighting, and shading devices. Displacement ventilation is deployed via a series of occupant controlled floor grilles, allowing users control of their immediate work environment.

Related Performance Goals:

<< Back